قیمت نهایی : ریال
قیمت نهایی : ریال

سختی سنج و زبری سنج سطوح

سختی و سختی سنج چیست؟ سختی فلزات به مقاومت آنان به تغییر شکل پلاستیک توسط نفوذ یک جسم فرو رونده تعریف شده است. به طور کلی معمولاً سختی حاکی از مقاومت در برابر تغییر شکل بوده و این خاصیت در فلزات معیاری از مقاومت آنها در برابر تغییر شکل موقت یا دائم است. برای کسی که با علم مکانیک و آزمایش مواد سروکار دارد به احتمال زیاد سختی به معنی مقاومت در برابر فرورفتگی است.

برای یک مهندس طراح، سختی غالباً یک کمیت معین و از نظر اندازه گیری ساده می باشد و اطلاعاتی از استحکام و عملیات حرارتی فلز به دست می دهد. سختی یک خاصیت اساسی ماده نیست اما در رابطه با خواص پلاستیکی و الاستیکی قطعه مطرح می شود. برای مثال برای یک قطعه خاص، مقدار سختی در دو نقطه مختلف آن ممکن است تفاوت داشته باشد. حال آن که خصوصیتی مثل مدول الاستیسیته برای یک قطعه مشخص می باشد.

روش آزمایش و آماده کردن نمونه معمولاً ساده است و از نتایج ممکن است در مشخص کردن خصوصیات مکانیکی دیگر استفاده شود. تست سختی به طور گسترده ای در بازرسی ها و کنترل قطعات مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه مشخصات دقیق بافت سطحی به طور فزاینده ای اهمیت پیدا کرده است. مشخصات سطح، نیاز به روش بهتر از تست قدیمی کشیدن ناخن بر روی یک سطح دارد، که شامل اندازه گیری دقیق و تجزیه و تحلیل خاص باشد، با حرکت دادن ناخن روی یک سطح مطمئنا سطح صاف را از سطح خشن می توان تشخیص داد.

در کتاب روش بازرسی صنعتی، نویسنده بیان می کند که اگر نوک انگشت در طول سطح با سرعت حدودا 2.5 سانتی متر بر ثانیه به حرکت درآید، خشن بودن سطح تا مقدار 22 میکرومتر قابل احساس می باشد. درهرصورت مشکل اصلی روش تماس سر انگشتان و بیشتر روش های سنتی و قدیمی تر این است که آنها تلاش می کنند که تنها زبری سطح را آشکار سازند، در صورتی که بافت سطح شامل خیلی از خصوصیات داخلی پیچیده و وابسته به هم می باشد.

بافت سطح در مقابل تغییرات نحوه تولید بسیار حساس می باشد، یک تغییر حتی در ترکیب ماده اولیه یا سختی سطح قطعه بصورت یک تغییر در بافت سطح ماشین کاری شده بازتاب خواهد داشت. فرسایش ابزار، کرنش موجود در مواد و شرایط غیرصحیح ماشین کاری و شرایط محیطی، همه می توانند ردپا و اثراتی بر روی سطح داشته باشند.

در حال نمایش یک نتیجه